вторник, 23 октомври 2012 г.

    Nuxe Тravel Кit 

   Привет,  момичета!
   Миналата седмица, вдъхновена от блога на Ида- idaandmakeup.blogspot.com , реших да си купя travel kit-а на Nuxe. Бях много любопитна, понеже никога до сега не бях използвала козметиката на тази марка, а съм чела само хубави коментари за нея. Ето малко информация за любопитните :)
   NUXE е френска ПРИРОДНА козметика, чиито съставки са от естествен произход (не по малко от 80%). NUXE поощрява органичното и екологично отглеждане на суровините й, но като цяло НЕ Е BIO = ОРГАНИЧНА МАРКА.
   Всички продукти на марката са:
- Без минерални масла
- Некомедогенни продукти*
- Без синтетични оцветители**
- Без съставки от животински произход
- Тестове за ефикасност на крайните продукти, осъществявани в клинични условия и под дерматологичен контрол
- Тестове in vitro на активните съставки, патенти на NUXE, от независима лаборатория сертифицирана от Министерството на изследванията във Франция.
* Грижи за лице
** С изключение на продуктите за макиаж
   Комплекта струва 16,50 лв. от аптека Медеа и съдържа пет продукта миниатюри:



   -Почистваща мицеларна вода - 35 мл.
   -Хидратиращ дневен крем против умора - 15 мл.
   -Мултифункционално сухо олио - 10 мл.
   -Подхранващ крем за ръце и нокти - 15 мл.
   -Нежен душ- гел за тяло - 30 мл.
   Всичко това идва в прозрачен несесер, със зелен цип, на който стой логото на компанията.
   Почистваща мицеларна вода


   Както всички продукти от серията, мирише прекрасно- на рози. Много нежно премахва грима от лицето, устните и не дразни очите.  Справя се със спиралата ми и след това нямам черни кръгове, като на ракун. Не изсушава кожата и не се нуждае от изплакване. Пише, че е подходящ за хора, носещи лещи и също така е без парабени и феноксиетанол (антифриз под прикритие – ползва се и в някои козметични продукти. Потиска централната нервна система със съответните дългосрочни последствия за здравето. Външните симптоми от отравяне с феноксиетанол са повръщане и диария. Употребата на това съединение за козметични и фармацевтични продукти е забранена в Япония и други страни.) .
   Хидратиращ дневен крем против умора

   Крема е с приятна текстура- много фина и има силно хидратиращо действие. Бързо се абсорбира от кожата и матира. Отново, мирише много приятно, но аромата му не изветрява бързо и си мисля, че това може да е проблем за някои хора. Съдържа, според описанието, мощни антиоксиданти и 89,3% от съставки му са с растителен произход. Определено си заслужава и горещо го препоръчвам, за хора с нормална или комбинирана кожа. Без парабени и некомедоногенен!
   Мултифункционално сухо олио

   Най- известният продукт на NUXE. Може да се използва за лице, тяло и коса. Омекотява и овлажнява уникално :) Попива страшно бързо и кожата изглежда като кадифе. Разбирам, защо всички толкова го хвалят. Няма нищо по-хубаво за кожата и косата, от растителните масла, които са 98,8% от продукта. Не съдържа консерванти.
   Подхранващ крем за ръце и нокти
  
   Един от най-хубавите кремове за ръце, които съм използвала. Попива много бързо в кожата и я оставя много мека и нежна. Определено е доста луксозен. Не оставя лепкаво или мазно усещане по ръцете. Без парабени, естествено :) Съдържа мед, слънчогледово масло и витамин Е.
   Нежен душ- гел за тяло
  
   Мирише божествено- на роза, портокал и сладък бадем! Направо не ми се излиза от банята :) Не мога да му се наситя :) Пени се много хубаво и не изсушава кожата. Формулата му е без сапун и парабени!
   Много съм доволна от комплектчето и с две ръце го препоръчвам! Пробвайте, няма да съжалявате :)

 

6 коментара:

  1. Наистина е много добро, особено кремчетата и олиото :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей! Много съм доволна от всичко в комплекта. Дано пуснат и други разновидности, за да може всеки да пробва повече продукти на марката :)

    ОтговорИзтриване
  3. Комплектът е страхотен и като цяло козметиката на Nuxe си заслужава :)

    ОтговорИзтриване
  4. Аз съм доволна от крема за ръце и нокти,наистина кожата става по-мека :)

    Поздрави!

    http://theotherside-bg.blogspot.co.uk/

    Борислава

    ОтговорИзтриване